onsdag 18 maj 2011

Chesokake i all ära till Jonte 27 år idag!

Nu har det smakats på kakan så nu vågar jag lägga ut receptet!:) 
Det var kaos igår, men jag ska försöka fixa så det blir en bra ordning..
Du behöver; 
Nuttybotten
2dl havregryn
25 g hackade hasselnötter
25 g hackade pecannötter
1dl vatten 
1 tsk honung

Chesofyllning
500 g mini keso
3 msk light philadelpia 
3 tsk socker
3 äggvitor
Frysta hallon och jordgubbar
Bär i olika slag ( super mix med godji, havtorn,hallon och blåbär)


Börja med botten hacka pecan och hasselnötterna, häll ut havregrynen och blanda i nötterna. Värm sedan 1 dl vatten och blanda ner 1 tsk honung i vattnet. Häll sedan över vattenblandningen på havregryn-nötblandningen och se till så att allt blir blött (krama det lite så det inte bara ligger där platt). Skjussa in i ugnen på 200 grader.

OBS håll sedan stor koll på "rostningen" öppna ibland och skrapa om lite (det kommer fastna i plåten), när det är gyllenbrunt så ta snabbt ur det ur ugnen. 
Häll blandningen i en form. Värm sedan på hallon och jordgubbar i micron så att man sedan får ut en saft/syltliknade röra. Mosa alltså dem.
 Försök sedan att mosa in det i formen med blandningen. 

Ta sedan en ny skål, lägg äggvitorna och sockret.

Vispa så det står härliga till. Träna biceps ordentligt. Det ska bli så hårt så du kan vända upp och ner på skålen utan att det åker ut.


Ta sedan en ny skål och blanda keson och philadelphian 



Häll sedan FÖRSIKTIGT i det vitaäggskummet och rör om FÖRSIKTIGT några få gånger så att det blandas.


Häll sedan i röran i formen och ta gottis bär och stoppa ner, efter egen smak. Som slutspurt, strö lite nötter över.


Så blir den så fin, stoppa in i frys minst 7 h


Tina den så att den blir ganska mjuk och njut!

2 kommentarer:

  1. Mmm vad gott det såg ut! :-) Lät som en lite nyttigare variant!

    SvaraRadera
  2. :) Japp det är den. Så för den som äter mycket socker och tror att det ska vara super sött kan låta bli att smaka;)

    SvaraRadera